Hou je niet vast aan 1 maat

Hou je niet vast aan 1 maat

Wat ik met dit blog wil laten weten is dat het belangrijk is dat je je niet vasthoudt aan 1 maat. De ene 38 is de andere niet. Passen is sowieso belangrijk maar kijk ook verder. Het kan zijn dat je soms in een een 36 en dan weer in een 40 past. Dit heeft ook te maken met de maatstelling van het merk.

Welke maat?

Niet kijken naar wat voor maat erin staat en voel je ook niet slechter als je ineens een 40 draagt. Het kan zelfs zo zijn dat die 40 je slanker maakt dan je vertrouwde 38. Hoe valt het kledingstuk, ik vind het ook leuk om juist een veel ruimere maat jurk te dragen met een riem, doordat het gaat blousen lijk je veel slanker dan een jurk die wat strakker om je buik zit.

Ik probeer op mijn Lovely vintage daarom ook vaak bij een kleding stuk te vermelden ook draagbaar voor S maar dan met riem. Probeer het eens uit, pak een kledingstuk waarvan je dacht het is mij te groot, draag dit eens met een leuke brede riem en zo kun je toch nog plezier hebben van je kleding.

Op de foto draag ik een jurk met maat 44, ik heb zelf maat 40 deze zou ik zelf dus niet snel kopen, toch weet ik dat ik het nu heel leuk vind om te grote jurken met riem te dragen en ik krijg er ook complimentjes over, niemand ziet de maat 44 in mijn nek (knip het eruit als je je eraan ergert)  en ik lijk slanker met een jurk van 2 maten te groot. Dat effect is heel verrassend.

Pas op!

Pas op.. zoals het leuk is om iets te grote kleding te stylen om je lichaam is het dragen van iets te kleine kleding niet echt verstandig. Buiten dat het niet mooi aansluit en daardoor niet lekker zit, oog je ook zwaarder dan nodig is. Rolt een broek naar beneden dan is hij niet te groot maar te krap waardoor hij iets onder je buik gaat zitten.

Probeer die grotere maat en je voelt je lekkerder als je in de spiegel kijkt dat is belangrijker dan het label. Zeker ook met tops is het belangrijk om er op te letten, als een top knelt zal je veel sneller je bh band zien zitten en dit geeft onnodig bubbels, koop hem net een maatje groter en echt je lijkt slanker.

Probeer het gewoon uit.

Succes!

Ps. wil je een advies of een afmeting weten van een kleding stuk op de website , stuur altijd even een berichtje.

6 Comments

 1. Allereerst: gefeliciteerd met deze geweldige website! Ziet er mooi en overzichtelijk uit!

  Mooie blog! Klopt inderdaad hoor, kledingstukken kunnen per maat zo anders vallen. Goede tips, bedankt!

  Succes met je webshop!

 2. Fantastische site
  Wees er maar trots op
  Dikke knuffel ans

 3. Goed geschreven! Succes met je website.
  Liefs je MTS Mode en Kleding vriendinnetje


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *