De kleding berg

de kleding berg

De kleding berg

We kennen het allemaal onze overvolle kasten. Ook ik had altijd overvolle kasten, met name omdat ik nergens snel afstand van kan doen. Aan de meeste kleding die er (te) lang hangt kleeft een verhaal. Ik droeg het zo graag (al is het nu 2 maten te klein), het stond zo leuk of dat heb ik nog maar 1x gedragen. Je vraagt je dan niet af waarom draag ik het niet vaker.

Winter en Zomer

Het is goed om eens in het seizoen (winter en zomer) eens goed naar je kast te kijken, want ondanks dat het zonde lijkt is het ook niet fijn zo’n overvolle kast te hebben met kleding die je amper of zelfs niet draagt. Schaam je niet want we doen allemaal de miskopen of dragen sommige kleding te weinig.

Het blijkt dat de gemiddelde Nederlander 46 kledingstukken per jaar koopt en ook 40 weer weg doet , maar we hebben gemiddeld 173 kledingstukken in de kast waarvan 50 zelden of nooit gedragen worden.
De kledingindustrie zal aan het fenomeen “kledingberg “ weinig doen want zoals bekend gaat er veel geld in om. Vroeger ging er veel naar ontwikkelingslanden maar daar lijkt de behoefte ook steeds minder te worden. Nu hoor je in corona tijd zelfs dat ze met de kleding geen raad weten. Hoe zonde is dat? Uiteraard is er een hoop kapot en versleten dit wordt versnipperd tot onder andere verhuisdekens maar dat mooie kleding zo’n einde krijgt is zo zonde van een mooi product waar veel aandacht aan is besteed, ontwerp, productie, verkoop en aankoop.
Het begrip tweedehands was jaren terug niet hip en had een groot imago probleem, nu is er veel terrein gewonnen. Zelf ben ik met Lovely vintage ook tegen dit probleem aangelopen en ben heel blij dat er nu zoveel aandacht en vraag is naar leuke tweedehands (vintage) kleding.

Onderzoek

Er werd onderzoek gedaan naar nieuwe businessmodellen voor tweedehands online shops maar pas nu is de vraag groter dan ooit.
Dus tijd voor ons om nu de website te gaan lanceren. Wij weten nu veel meer dan zeg 5 jaar terug en beseffen nu in Corona tijd meer hoe het milieu beschadigd is. Wij genieten van het opnieuw gebruiken van spullen en kleding, wat dus een nieuwe kans krijgt.
Ik kan er ook geen genoeg van krijgen, koop zelf mijn spullen en kleding ook tweedehands en ik merk ook dat ik er meer voldoening uithaal dan bij nieuwe spullen en kleding.

Webshop

Gelukkig kun je op onze website ook ruilen mocht iets niets passen (zie retourregeling) en ligt het niet ongedragen in de kast.
Wij zullen niet bijdragen aan de kledingberg en alles een nieuwe kans geven, samen met jullie mijn klanten hoop is dat wij kunnen laten zien hoe leuk het is om vintage kleding te dragen en daar ook een goed gevoel bij te krijgen.
Veel plezier met het snuffelen tussen alle vintage op mijn website, heb je een vraag stel hem gerust en veel draagplezier met jullie aankopen.

Liefs Angelina

2 Comments

  1. Herkenbaar die kledingberg :-). Goed om te lezen dat je spullen vaak tweedehands koopt. Spullen en kleding zijn vaak nog goed en is zonde om te doen. Fijn dat kleding en spullen een goede bestemming krijgen.


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *